Goed geland!
Hoi allemaal!
We zijn goed aangekomen in Lisboa, maar dit wel niet zonder de nodige hindernissen!!
Om 5u50 vonden we elkaar in hetgrote Zaventem. Inchecken ging snel, aangezien op deze vroege zondagochtend nog iedereen in zijn bed ligt.
Hindernis 1: ons eerste stressmoment: Hoeveel kilo bagage hebben we samen mee ...pem pem pem ... 42,5 KG ... niet slecht voor twee meiden die drie maanden naar het zuiden vertrekken! En nee, het zijn niet allemaal klerenén schoenen. We hebben ook onze stagepakken, cursussen, STUDIEboeken mee. Gelukkig werden die 2,5 kg door de vingers gezien en moesten we niet bijbetalen.
We hadden nog een uurtje om gezellig samen een koffietje te drinken en afscheid te nemen van onze trouwe uitzwaaiers. Dit afscheid ging niet zonder de nodige traantjes.
Maar we moesten sterk zijn. Hand in hand liepen we zonder om te kijken de gate binnen, ons avontuur tegemoed.
Hindernis 2: door het controlepunt raken. Alles ging tot nu toe vlot. Onze handbagage veroorzaaktegeen problemen en ook Hanne ging perfect door de controle. Dan was het aan Marieke, en jullie kunnen het al raden: het alarm ging af. Even werd ze ondersteboven gekeerd, maar al snel vonden ze het probleem: de gespjes van haar laarzen.
Dit hebben we ook alweer doorstaan.
Hindernis 3: Opstijgen
Hier zaten we dan in het vliegtuig, dat volgens Hanne toch wel heel klein was, met zo'n 30 passagiers ricting Lisboa. De motor startte, maakte snelheid en we stegen op. Marieke haar hand was bijna doodgeknepen terwijl Hanne riep: 'Marie, dat gaat hier toch wel heel snel!!!'
Hindernis 4: Turbulentie en Landen
Aangezien Marieke snipverkouden uit het koude vaderland vertrok, had ze tijdens het landen zeer veel last van de drukverschillen. Dit draaide uit op zeer pijnlijke momenten, zowel voor Hanne haarhand als Mariekes sinussen.
Fieuw, veilig geland! Let the adventure begin!
Eens aangekomen in Lisboa, stond Melissa (onze klasgenote) ons op te wachten. Met de auto reden we naar ons huisje. Daar maakten we kennis met onze sympathieke buren Quinas, Beta en Joao.
Dikke zoenen,
Hanne en Marieke
Amai jullie samen hebben ongeveer evenveel bagage mee al ik alleen :) Ik had 33kg (vergeten wegen thuis) ik mocht wel bijbetalen... pijnlijk! Hopelijk zullen jullie vanaf nu geen hindersnissen meer hebben :) xx