Weekendje vol uitstapjes
Na een drukke stageweek, deed het deugd om het eens wat rustiger aan te doen. Voor Hanne althans, Marieke moest ook op stage tijdens het weekend. Gelukkigkwamen Beta en Quinaseens langsvoor een gezellige babbel en stonden ze steeds voor ons klaar. Ook Joao zorgde voor wat leven in huis.
Zaterdagavond waren we uitgenodigd bij onze lieve buurvrouw Beta voor het avondeten. We kregen een typisch Portugees gerecht voorgeschoteld: Bacalhau com Batatas Fritas e Nata (een ovenschotel van kabeljauw, fijne aardappeltjes met room). Zeer lekker, maar zoals elke Portugese maaltijd een beetje vettig.
Daarna gingen we op stap met Ivo, hun oudste zoon. Hij werkt bij de metro van Lissabon en ook hij is echt vriendelijk. Hij zorgde ervoor dat onze metropassen in orde waren in een middag tijd, terwijl het anders enkele dagen duurt. Hij is getrouwd met Magda. Haar zagen we deze avond voor het eerst en al gauw bleek het een prachtig koppel te zijn. Samen een bevriend koppeltrokken we erop uit in het oude stadscentrum. We dronken een ginjinha ( typisch zoet aperitiefje uit Lissabon met een nasmaak vankersen)inde gezellige bar Chapitô. We genoten van het prachtige uitzicht en de unieke inrichting.
We hebben er bovendieneen nieuw weetje bij! 'Marieke' spreken ze uit als 'Marica', wat in het Portugees een 'sisi' is. Nu begrijpen we waarom iedereen steeds maar 'Maria' wil zeggen, haha! Marieke is dus 'Sisi' gedoopt.
Het was een gezellige avond dat voor herhaling vatbaar is!!
Zondagnamiddag gingen wemet Beta, Quinas en Joao Belém gaan bezoeken. Een prachtige stukje van Lissabon, waar de ontdekkingsreizigers zoals Vasco da Gama,vertrokken richting India. We stonden verbluft van het prachtige Monasteiro dos Jeronimos. Jammer genoeg konden we geen Pasteis de Belém eten, het was er te druk. We dronken gezellig een koffietje in de bar van het centro cultural de Belém.
Eindelijk foto's!! En jullie stralen beiden! Leuk om te zien =) x