mariekehanne.reismee.nl

Universeel geluk (Hanne)

Opeens kreeg ik dit simpele inzicht entoch kon ik het niet meer loslaten: het is universeel, die angst gedurende de arbeid, de vaderlijke bezorgdheid, de vele vragen en dan het intense geluk eens hun kindje zijn eerste kreetjes uit. Ik begrijp dan misschien niet elk woord van de taal: Inde ogen van de barende vrouwen lees ik des te meer dezelfde gevoelens afals bij een Belgische vrouw.

Het hele gebeuren rond de geboorte van zo'n klein wondertje brengt zoveelemoties met zich mee. Dat is niet anders in Portugal als in België, en ik durf erop wedden, in de hele wereld. Arm of rijk, tiener of reeds 40 jaar, eerste kindje of het vijfde: iedereen voelt nog hetzelfde.

Ook het extreem variabele geboorteaantal per dag, is hier van toepassing: veel dagen dat ik uren niets te doen had, behalve televisie kijken naar een toestel waarvan het beeld dubbel toonten het Portugees gebrabbel veel te luid stond om goed te zijn. Ik kan je verzekeren dat je het na enkele uren van nietsbetekenende soaps echt wel gehad hebt.

Andere dagen dan weer, zoals zondag, is het een werkelijke overrompeling. Ik deed laatdienst. Het ging er eerst weer wat kalmpjes aan toe, tot ik geroepen werd tijdens de eetpauze. Je zal het nooit geloven, maar in anderhalf uur heb ik DRIE bevallingen gedaan, en TWEE hechtingen! De tweede bevalling heb ik eigenlijk zelfs helemaal alleen gedaan. Het was een tweede kindje. Ik stond steriel klaar, en mocht coachenbij het persen. De vrouw perste goed mee, maar volgens de vroedvrouw ging het nog even duren en ze liet me alleen achter. Opeens daalde het hoofdje veel sneller dan voorheen dn het werd geboren nog voor ik iemand kon verwittigen. Een leuk toeval voor mij uiteindelijk. Ik riep dan maar 'Enfirmeiro Alberto, Ja Nasce', wat zoveel betekent als 'het is al geboren'. Ze kwamen met twee toegespurt, maar ik had al het kindje ter wereld geholpen! Hoera, het was een jongen!

Ook die hechtingen waren heel speciaal. Het was de eerste keer dat ik dit kon meevolgen met mijn mentor, en ik mocht direct al zelf hechtingen zetten! Super leerrijk! Ik stond helemaal onder adrenaline die avond toen ik thuis kwam! Ik heb niet zo vast geslapen! hihi

veel groetjes! Hanne

daphne

hallo
hoe gaat het met jou
ik mis jou
schijnt de zon daar ?
moet jij en je vriendin werken vandaag?
donderdag was mijn broer jarig, hij was 10jaar geworden .

leen

Wauw Hanne! Wat een beleving zeg! 'k kan inderdaad geloven dat deze geboorte je een adrenalinestoot gaf. En wat voor één!
Deze week heb ik het ook bijna meegemaakt. Een vrouw die plots van 5 cm naar 10 cm ging en dit welgeteld in 21 minuten tijd. Vlug drukte ik op de bel en riep ik de vroedvrouw. Gelukkig was de doktersassistente net op dienst. Zij heeft dan de bevalling gedaan. Eigenlijk wel jammer, maar ik wou me er niet aan wagen uit schrik voor de reacties.
Tot de volgende!
leen

daphne ongenae

hallo
eerst en vooral een dikke knuffel en een dikke zoen .
ik mis jou.
ga je vandaag naar de zee met je vriendin ?
ik heb gisteren op school een gezicht gemaakt met haar op , maar dat haar moet nog groeien .
ik zal blij zijn als je terug komt dan zal ik je zien op bram ze comunie .
ik zal nog een mail sturen naar jou
xxxx
daag

daphne ongenae

hallo hanne!
eerst en voor al een dikke knuffel en een dikke zoen van daphne
ik tel al af tot op bram ze communie want ik ga je zien op bram's communie .
en welk mooie foto's op de blog

xxxx
daag